Klik in het vak en type paar letters…

Keuken

Graniet, composiet en kunststof: voor welk materiaal gebruik je welk schoonmaakmiddel?

• RVS: citroensteen, intensief reiniger, powerreiniger, rvs onderhoud
• Kunststof: intensiefreiniger
• Natuursteen: galzeep, spray & wash, powerreiniger
• Composiet: powerreiniger, galzeep
• Hoogglans: keuksenset zacht.

Roestvrijstaal (RVS) reinigen
Roestvrijstaal is een geliefd materiaal in de keuken, maar zodra er enig vet om de hoek komt kijken; laat dat direct zijn sporen achter. Hoe laat je je RVS glimmen als nooit tevoren, maar zorg je er ook voor dat het zo blijft? Bewerk met JEMAKO citroensteen de oppervlakte, totdat ieder vuiltje verbannen is. Spoel na met warm water en daarna met koud water ( dit vermindert de kans op bacteriën )en droog na de droogdoek. Vingerafdrukken en vetvlekken zijn verleden tijd, want je RVS stoot ieder vuil af. Doe dit 1 x per week en tussendoor houd je het bij met de intensiefreiniger ( op soda basis ).

Oven schoonmaken

Vetvlekken zijn maar moeilijk te verwijderen en het reinigen van de oven is vaak een pijnpunt in het vlekkeloze, huishoudelijke bestaan. De meest effectieve schoonmaaktip voor je oven? JEMAKO!

Roosters reinigen

Met de intensiefreiniger hoef je zelf minder intensief te schrobben. Bevochtig de oven en de roosters, spray ze in met de intensief reiniger en bekleed deze met huishoudfolie. Laat het geheel een half uurtje inwerken en maak schoon met de blauwe reinigingsspons in combinatie met water. Ook is onze nieuwe grijze vezel voor dit klusje geweldig. Zo makkelijk is het schoonmaken van je oven nog nooit geweest! Geef het wel even de tijd, daar het geen agressieve middelen zijn is de inwerktijd iets langer als je gewend bent.

Kalkaanslag verwijderen in koffieapparaat en waterkoker

Zonder wrijving geen glans? Niet voor JEMAKO! Een geroemd middel om je waterkoker en koffieapparaat te ontkalken is azijn koken in het betreffende apparaat. Als je water opwarmt, komt er echter kalk vrij – om maar niet te spreken van de stank die het veroorzaakt en de aantastende werking dat azijn heeft op koper.
Dus waar je vroeger wat azijn toevoegde om daarmee je kalk te verwijderen, is daar nu de milieuvriendelijke op melkzuur basis, KalkEx. Voeg een scheut KalkEx toe in een laag koud water, laat het even staan ( afhankelijk hoeveel aanslag er in zit 10 minuutjes ) , schud wat op en neer en spoel hem om: je waterkoker is weer als nieuw. Doe een scheut KalkEx in het waterreservoir van je koffieapparaat en laat deze door spoelen, herhaal dit nog 1 maal maar dan met alleen water, klaar! In gebieden met erg hard water herhaal je dit 1 x in de maand.
Meer schoonmaaktips ontvangen? Nodig Poetsen doe je zo uit voor gratis schoonmaakadvies. Rechts van de pagina staan samenstestelde sets en uiteraard zijn alle producten los verkrijgbaar.

Er zijn taken die we dagelijks moeten doen in de keuken: denk aan de schoonmaak na het koken en de afwas, de spoelbak maar ook dingen die niet dagelijks maar wel regelmatig een schoonmaakbeurt verdienen zoals de oven, de koelkast, de tegels enz.
Voor deze dagelijkse schoonmaak hebben we de powerreiniger in 2 variaties, de citroengeur of de grapefruit geur, onze krachtpatser tegen vet en vuil maar ook geschikt als afwasmiddel en waarmee je je handen na tuinwerk ook geweldig schoon krijgt. Het vaatdoekje is een knaller voor je afwas en kruimelwerk, het profidoekje klein als duizend dingen doekje en de droogdoek, om je glazen glanzend mee te drogen of om de vaat mee te drogen die niet in de machine gaat, het zijn onmisbare dagelijkse helpers in je keuken.

De oven met zijn roosters en de afzuigkap hebben een wat intensievere beurt nodig en daarvoor gebruiken we de intensief reiniger, in combinatie met  de blauwe reinigingsspons of de grijze vezel.
Wil je heel makkelijk en bovendien hygiënisch je koelkast schoonmaken, neem dan de keuken hygiëne reiniger, deze spray je op een droge profidoek mini en neem daar de binnenkant van je koelkast af. Deze reiniger bevat wat alcohol zodat je de bacteriën meeneemt en ook nooit hoeft na te drogen. Deze klus is binnen 10 minuten geklaard!

Om lang plezier te hebben van de JEMAKO producten lees dan even verder: de vezels en doeken kunnen in de machine worden gewassen en zijn geschikt voor de wasdroger ( wel op lage temperatuur ). Op elke vezel tref je een label met de wasbare temperatuur. Wijk hier niet vanaf. De vezels voor het eerste gebruik wassen! Gebruik nooit wasverzachter en of chloor houdende wasmiddelen. Zo blijven de vezels en de vezeldoeken gedurende lange tijd goed absorberen en hun kleur behouden! 

Advies!! Gebruik het JEMAKO synthetische wasmiddel, zo blijven de vezels hun kleur en structuur behouden. door het gebruik van de waszak blijven de vezels pluisvrij en behoud je een langere levensduur.

 

Contact:

Telefoon & WhatsApp contact:

+31 (0) 63 85 124 49
ma-vr. 8.30 uur - 17.00 uur
info@poetsendoejezo.nl

Nieuwsbrief:

Mis geen enkel nieuwtje van poetsendoejezo.nl. Meld je hierbij aan voor de nieuwsbrief : E-mailadres