Machinereinigers voor vaat- wasmachine – POETSENDOEJEZO

Machinereinigers voor vaat- wasmachine


poetsen doe je zo

Machinereiniger

En wel een reiniger voor de wasmachine én de vaatwasser in één. Die ben ik nog nergens tegen gekomen. De set bestaan uit 2 flesjes van 250 ml. Die zoals het aangeeft voor beide machines te gebruiken zijn.
Dit onmisbare product is doorlopend verkrijgbaar via de shop.

poetsen doe je zo
poetsen doe je zo

Waarom een machinereiniger?

Om ervoor te zorgen dat je vaatwasser ook in de toekomst blinkend schoon maakt is het belangrijk dat er niets in de slangen en buizen blijf zitten. Wellicht valt het je af en toe op dat er etensresten aan de sproeiarmen plakken of in de filter onderaan de vaatwasser zitten. Deze resten en deeltjes die vette sporen achterlaten moet regelmatig worden verwijderd. Kalkaanslag kan uitgroeien tot een groter probleem omdat het de onderdelen van de vaatwasser nadelig beïnvloedt en kan leiden tot afzetting van kleine deeltjes op vaatwerk als het niet regelmatig wordt verwijderd. Door intensief gebruik van de vaatwasser zetten zich geleidelijk aan resten af, waaronder kalk, vuil, wasmiddel- en wasverzachter. Vaak vormen die ook onaangename geuren.

Bacteriën en schimmels kunnen zich met name bij lage was temperaturen zeer snel uitbreiden:

  • het duurt dan langer om het water te verhitten
  • het energieverbruik stijgt
  • de levensduur van het verwarmingselement wordt duidelijk verminderd
  • het element kan in het ergste geval doorbranden
  • de hoofdlagers hebben een hoger slijtingspercentage

Gebruiksadvies

Gebruiksadvies: wasmachine om de 4 à 6 maanden, de vaatwasser om de 2 à 3 maanden onder handen nemen. Dit is uiteraard afhankelijk hoeveel deze gebruikt worden. Stel de machines in op de hoogst mogelijke temperatuur - uiteraard zonder inhoud - en laat het programma volledig af draaien. Uiteraard hebben wij als adviseurs eerst mogen testen en ik kan je vertellen: de machines ruiken weer als nieuw en heerlijk.

Meer weten?
Deze geweldige set is onmisbaar voor beide machines. Zorg dat je een set op voorraad hebt.