Vloerwisser handleiding van JEMAKO – POETSENDOEJEZO

Vloerwisser handleiding van JEMAKO


poetsen doe je zo

Multifunctionele vloerwisser van poetsendoejezo met JEMAKO

Je leest het goed deze JEMAKO vloerwisser durf ik rustig multifunctioneel te noemen, daar je er niet alleen de vloer mee kunt onderhouden.
Maar laat ik bij het begin beginnen.
De vloerplaat van de wisser is gemaakt van hoogwaardig kunststof. In een zeer zware kwaliteit, en dat heeft z’n voordeel. De plaat is behoorlijk zwaar, wat je niet merkt bij het gebruik, maar daardoor zelf minder druk hoeft te zetten tijdens het wissen om een goed resultaat te krijgen. De plaat raakt dus in zijn geheel de bodem. Op de voetplaat zit een voetdruk schakelaar waarmee je eenvoudig de plaat kan laten knikken en weer recht kan maken. Dit doe je zo. Zet je voet op de schakelaar, de plaat deelt waardoor je makkelijk de vloervezel kan aanbrengen of verwijderen.
Maar eerst aandacht voor het in elkaar zetten van de complete wisser.

poetsen doe je zo

De vloerwisser wordt geleverd in 4 onderdelen:
de aluminium steel, de gele schroefkap, het half ronde spietje en de vloerplaat met korte blauwe steel. Pak de steel en schuif aan de onderkant ( voorzien van schroefdraad ) de gele schroefkap op de steel. Je ziet in de de lange aluminium steel een rond gaatje. Zet deze steel in de blauwe korte steel die aan de vloerplaat vast zit en waarin je ook een gaatje aantreft. 

Zorg dat de 2 gaatjes op elkaar vallen en steek daar het gele half ronde spietje in. Daarna schroef je de gele kap aan het blauwe steeltje van de vloerplaat. Zo zet je alles vast en kan de steel niet meer loskomen van de vloerplaat. Dan zie je op het korte blauwe stukje van de onderkant een gele schuif, deze kan je naar onder of boven verplaatsen, hiermee kan je de vloerplaat blokkeren. Zet je deze vast dan is de wisser super fijn om er hoge ruimtes mee te reinigen, zoals plafond, muren, serre overkappingen enz. Maar ook voor de caravan/camper zijwanden. Druk je de schuif naar de andere kant dan is de wisser fijn om in allerlei bewegingen de vloer te wissen. Dat bedoel ik dus met multifunctioneel. Bekijk nog een goed de aanwijzingen op de afgebeelde foto

Ik kan het niet laten
om toch uitleg te geven over de functie van de vezels. De complete vloerwisser set wordt geleverd met 2 vezels. De keuze is uit de groene korte of groen hoogpolige vezel, de gele hoogpolige vezel of de witte korte vezel.

Bepaal eerst wat voor vloer je ermee wilt reinigen. Heb je diverse vloeren zoals tegels, laminaat of een soort kunststof vloer, maak dan een keuze om te combineren, mits je voor elke vloer een aparte vezel wilt aanschaffen. De set die geleverd wordt met 2 vezels bestaat altijd uit 1 reinigingsvezel ( of groen hoog-of laagpolig of de gele vezel ) en 1 witte vezel. De kleuren vezels zijn reinigings vezels, de witte is bedoeld als droogvezel. Kijk op de site welke vezel je moet gebruiken voor je vloer. Met de kleuren vezels activeer je het vuil van de vloer, waarna je met de witte vezel het vuil van de vloer opneem en tevens de vloer hiermee nadroogt en deze dan ook direct te belopen is.

Bepaal eerst wat voor vloer je ermee wilt reinigen

Heb je diverse vloeren zoals tegels, laminaat of een soort kunststof vloer, maak dan een keuze om te combineren, mits je voor elke vloer een aparte vezel wilt aanschaffen. De set die geleverd wordt met 2 vezels bestaat altijd uit 1 reinigingsvezel ( of groen hoog-of laagpolig of de gele vezel ) en 1 witte vezel. De kleuren vezels zijn reinigings vezels, de witte is bedoeld als droogvezel. Kijk op de site welke vezel je moet gebruiken voor je vloer. Met de kleuren vezels activeer je het vuil van de vloer, waarna je met de witte vezel het vuil van de vloer opneem en tevens de vloer hiermee nadroogt en deze dan ook direct te belopen is.

poetsen doe je zo
poetsendoejezo

Maak de vezels nooit te nat, dat heeft geen nut, de reiniging wordt er niet beter op

Een tip geef ik je mee om dit te voorkomen. Doe de vezel in een emmer water al dan niet met het vloeronderhoud. Pak de vezel met een hand uit de emmer aan de lange kant, en leg deze tussen duim en andere vingers, maak een soort rondje dus. Pak met je andere hand te lange kant beet en draai de vezel door het rondje van je andere hand. Ik kan niet zeggen linker-of rechterhand daar ik niet weet of je links-of rechtshandig bent. Zo wring je op een makkelijke manier je vezel uit. De gele vezel gebruik je droog als een soort swiffer of door deze te bevochtigen, dit kan je het beste doen om deze met een plantenspuit. De groene laagpolige vezel bestaat uit 83% polyester en 17 % polyester micro. De groene hoogpolige vezel bestaat uit 68 % polyester en 32 polyester micro. De gele vezel bestaat uit 69 % polyester micro en 31 % polyester. De witte vezel bestaat uit 85 % Lyocell en 15 % polyester, vandaar dat deze nadroogt en dus ook voor ongelakte houten vloeren ingezet kan worden. Zeer geschikt is deze vezel dus om in combinatie met emulsie voor houten ongelakte houten vloeren goed te reinigen en van onderhoud te voorzien. De olie is op basis van natuurlijke lijnzaadolie.

Als je goed de catalogus hebt bekeken bij onderdeel vloer, zie je dat er ook een grijze vezel is, deze bestaat uit 72 % polyamide en 28 % polyester. De vezel is niet bedoeld voor binnen vloeren, maar wel zeer geschikt om te gebruiken als een schrobber voor vuile-en of groen aangeslagen stenen en beton vloeren. Toch heb ik ervaring met mijn Belgisch hardstenen binnen vloer, welke ik met de grijze vezel af en toe bewerk en daarmee opgedroogd vuil van bijvoorbeeld hondenpoten goed kan reinigen.

Bekijk hier in de shop alles vloeren.

Onderhoud

poetsen doe je zo
poetsen doe je zo

Op de eerste plaats doet microvezel het werk. Heb je vooraf aan het gebruik met onze vezels de vloer altijd met een alles reiniger schoon gemaakt, reinig deze dan in het begin alleen met de vezel. Ik bedoel hiermee dan de groene vezels, deze zijn van een sterk microvezel materiaal en deze doen het eerste schoonmaak werk. Micro vezel ontvet en zorgt ervoor dat de ondergrond goed gereinigd wordt in combinatie met alleen water. Pas als je ziet dat je vloer schoon is ( doordat deze er wat droog uit gaat zien ) gebruik je kleine hoeveelheden vloeronderhoud. Houd de beschrijving op de fles aan.

Let wel op dat het vloeronderhoud uitsluitend geschikt is voor waterbestendige vloeren. Een praktisch hulpmiddel is de “overnagedachte “emmer. De 1ca.15 liter zeer geliefde emmer is ovaal en gemaakt van hoogwaardige kunststof, met een stevig hengsel. Door de handige giettuit kan je het water zonder knoeien gooien. Wat vernuftig is, is de diepte aangebracht in de bodem, waardoor de vuildeeltjes of zand helemaal in de opstaande rand zakken en daardoor niet meer in de uit te spoelen vezels of doeken terecht komen. Een aanrader dus!