Keukenkastjes schoonmaken


Het schoonhouden van keukenkastjes kan aanvoelen als een full-time baan voor iedereen die thuis veel tijd doorbrengt met koken. Van het morsen dat onvermijdelijk gebeurt tot vuile handen die naar een ander ingrediënt grijpen, keukenkasten krijgen altijd een pak slaag. We hebben tips om die kasten dagelijks schoon te houden, en ook eenvoudige stap-voor-stap instructies voor dieptereiniging.

De volgende tips helpen je om je kasten zo netjes mogelijk te houden tussen je schoonmaakbeurten door.

 • Houd de deuren en laden gesloten: Het lijkt misschien onbelangrijk, maar je keukenkastjes en laden gesloten houden vermindert de opeenhoping van kruimels en stof binnenin.
 • Vermijd blootstelling aan water:Er is geen manier om water uit de keuken te houden, maar water langer dan een korte tijd op elke soort hout laten zitten leidt tot schade! Zorg ervoor dat je kastplanken droog blijven, en hang geen natte handdoeken over de kastdeuren.
 • Doe je kasten in de was:Meubelwas doet wonderen op keukenkasten, het vormt een beschermende barrière die voorkomt dat olie en vuil zich ophopen. Breng de was om de zes maanden aan door hem op een microvezeldoek te spuiten en daarmee over elk oppervlak van de kasten te wrijven.
 • Veeg gemorste vloeistoffen op:Het lijkt eenvoudig, maar als je merkt dat er op je kasten gemorst is, veeg het dan meteen op! Een nat drupje saus zal altijd meteen snel opruimen, maar als het eenmaal opgedroogd is, zul je er wat elleboogvet in moeten steken.

Hoe keukenkastjes schoonmaken

Af en toe hebben alle keukenkastjes een goede dieptereiniging nodig om ze in tip-top conditie te houden. Deze stap-voor-stap instructies voor het schoonmaken van je keukenkastjes maken het gemakkelijk om dit project aan te pakken.

 1. Maak je kasten van binnen en van buiten leeg.
 2. Maak een schoonmaakmiddel door gelijke delen witte azijn en warm water in een spuitfles te mengen. Als je kasten bijzonder smerig zijn, voeg je er een paar druppels vloeibaar afwasmiddel aan toe. Als je stenen of granieten kastknoppen hebt, verwissel je de witte azijn met wrijfalcohol.
 3. Besproei de buitenkant van de kastdeuren met het schoonmaakmiddel en laat het een minuut of twee inwerken.
 4. Veeg met een microvezeldoek de kastdeuren schoon. Als er vuile plekken achterblijven, herhaal je het proces een tweede keer.
 5. Open de kastdeuren en besproei de binnenkant van de deuren en de planken met het schoonmaakmiddel.
 6. Nadat je het een minuut of twee hebt laten zitten, veeg je het schoonmaakmiddel af met een microvezeldoek.
 7. Haal een schone doek tevoorschijn, maak hem nat met schoon water en veeg over alle oppervlakken die je schoongemaakt hebt.
 8. Gebruik een schone handdoek om alle oppervlakken goed droog te maken.

Recent Posts