Tips om van fruitvliegjes af te komen


Als er fruitvliegjes in je keuken beginnen te verschijnen, is het tijd om actie te ondernemen.

Hoe het gedaan wordt

Verminder eerst hun aanwezigheid door te zorgen voor wat ze aantrekt: het rijpende fruit, vuile vaat (vooral wijnglazen en alle borden met gelei of vruchtensap), plakkerige aanrechten en een vol-met-biologische-afval-afvalverwijdering die regelmatig moet draaien. Pak dan de broedplaatsen van fruitvliegen aan door je gebruikte schoonmaaksponzen, vaatdoeken en dweilkoppen regelmatiger te vervangen.

Hoe het gedaan wordt

Val vervolgens de vliegen zelf aan met deze eenvoudige, doeltreffende truc: maak een mengsel van appelciderazijn en afwasmiddel in een potje om de insecten te vangen. De zoetheid trekt ze aan als, nou ja, vliegen. Als de grootte van je vangst je bevalt, doe je het deksel op het potje en gooi je het weg. Herhaal zo nodig tot je keuken weer van jou is.

Een andere manier van handelen: zet een kleine, oscillerende ventilator op je aanrecht en zet hem op een lage stand. Het zachte briesje dat door je keuken stroomt schept een ellendige omgeving voor fruitvliegjes, en je zult merken dat ze hun koffers lijken in te pakken naar zoetere weiden.

Recent Posts