Hoe je koelkast schoonmaken


Schoonmaakdiensten kunnen ook het schoonmaken van je koelkast omvatten. Om hem zelf schoon te maken, overweeg je deze technieken:

Ontdooi het vriesgedeelte van je koelkast als de rijp ongeveer een halve centimeter dik wordt, niet als je er moet aan spanen om er een halve liter ijs in te steken. Ontdooien betekent natuurlijk dat je de stekker uit het stopcontact haalt. Als je dat doet, pak dan zeker ook de lekbak en de binnenkant van de vriezer en de koelkast aan. Een vorstvrije koelkast moet jaarlijks ontdooid worden omdat zich nog steeds vorst kan vormen op de verdamperdeksels, waardoor de prestaties en het rendement verminderen.

Sponsjes gedoopt in zuiveringszoutoplossing werken geweldig op het interieur van koelkasten (vergeet de groentela’s niet!) en toevoeging van wat vanille-extract geeft een mooie ontgeuring. Een open doosje zuiveringszout op een koelkastplank laten staan werkt ook fameus tegen etensgeuren. Elk doosje gaat ongeveer twee maanden mee.

Gebruik minstens tweemaal per jaar een stofzuigerhulpstuk en een borstel met lange steel om het stof en vuil van de condenserspiralen in het onderste rooster/kickplaat schoon te maken. Haal eerst de stekker uit het stopcontact! Je zult misschien verbaasd zijn te horen dat het regelmatig doen van dit spoelen-vegen:

  • De efficiëntie van je koelkast met 3-5% verhogen
  • Je iets in de buurt van $100 per jaar aan elektriciteitskosten besparen

Maak de deuren van je koelkast schoon met een doekje dat je in een mild afwasmiddel doopt. Roestvrijstalen deuren kun je het beste schoonmaken met in de handel verkrijgbare roestvrijstaalspray.

Hoe je koelkast schoonmaken

Recent Posts