Tips voor Schoonmaken na Verbouwing | Snel & Efficiënt


Na een verbouwing moet je vaak nog veel schoonmaken. Maak je geen zorgen. Het kan snel en goed gedaan worden. Wij delen handige tips om je ruimte snel en grondig te reinigen. Daarnaast vertellen we hoe professionele schoonmakers je zouden kunnen helpen.

Weet je hoe lang het duurt om een huis schoon te maken? Ongeveer 1 uur. Maar als je slim poetst, kan het sneller. Het is best een uitdaging!

Belangrijkste punten:

 • Maak de slaapkamers eerst leeg en stof ze af met een plumeau.
 • Reinig de badkamer grondig, inclusief wastafel, douche en toilet.
 • Maak de keuken schoon door het aanrecht en fornuis te schrobben.
 • Stof de woonkamer af en zorg voor een grondige vloerreiniging.
 • Overweeg het gebruik van professionele schoonmaakdiensten voor een grondige reiniging.

Is je huis klaar voor een grondige schoonmaak na de verbouwing? Met deze snelle en efficiënte tips, kan je direct aan de slag!

Voorbereiding op Schoonmaken na Verbouwing

Voordat je met de schoonmaak begint, moet je goed voorbereiden. Ruim eerst al het bouwafval op. Zorg dan dat de ruimte leeg is. Dit is een belangrijke eerste stap. Vergeet niet alle benodigde schoonmaakspullen te verzamelen.

Opruimen van Bouwafval

Het is key om eerst bouwafval weg te halen. Haal puin en afval weg. Zo maak je niet alleen de ruimte schoon, maar voorkom je ook dat stof zich verspreidt.

Zorgen voor een Lege Ruimte

Begin met een lege ruimte voor de schoonmaak. Verplaats meubels en andere spullen naar buiten. Dit geeft je meer ruimte om schoon te maken. Het voorkomt bovendien schade aan je spullen.

Verzamelen van Schoonmaakmaterialen

Verzamel al je schoonmaakspullen voor het werk. Denk aan een stofzuiger en sop. Met de juiste hulpmiddelen werk je snel en goed. Zo kun je overal goed schoonmaken.

Filters van Ventilatieopeningen Vervangen

Om minder stof in huis te hebben, vervang de filters van de ventilatie. Filters houden stof tegen. Als je ze vernieuwt, is de lucht in huis schoner.

Schoonmaaktips voor Efficiëntie en Grondigheid

Wil je efficiënt en grondig schoonmaken? Gebruik deze handige tips:

 • Begin met droog afstoffen om plafonds en muren te reinigen.
 • Werk van boven naar beneden en maak alles schoon.
 • Reinig harde oppervlakken met water en zeep, en laat ze goed drogen.
 • Vergeet de vloeren niet te stofzuigen en indien nodig te dweilen.

Door goed voor te bereiden en slim schoon te maken, ben je snel klaar. Je ruimte is dan helemaal schoon. Zo kun je genieten van je vernieuwde plek zonder zorgen.

Schoonmaken van de Slaapkamers

Na de verbouwing is het belangrijk de slaapkamers goed schoon te maken. Zo verander je ze in comfortabel rustplaatsen. Volg eenvoudige stappen om grondig stofvrij te maken.

1. Opruimen en Voorbereiden

Eerst haal je alles weg, zoals decoratie, kleding en je persoonlijke spullen. Vervolgens verwijder je het beddengoed. Daarna was je alles zodat je schone lakens hebt om op te slapen.

2. Afstoffen

Pak een plumeau om de spiegels, lampen en hoeken schoon te maken. Vergeet niet om stof achter meubels weg te halen. Werk van boven naar beneden om te voorkomen dat stof daalt op reeds schone plekken.

TIP: Een plumeau met een lange steel helpt bij hoge plekken.

3. Schoonmaken van Meubels en Oppervlakken

Na het afstoffen, neem je alle meubels en oppervlakken af. Gebruik een microvezeldoek. Voor hardnekkig vuil, maak je een sopje met een goed schoonmaakmiddel.

4. Vloer Reinigen

Begin met stofzuigen om alle vuil van de vloer te halen. Gebruik een bouwstofzuiger voor stof uit de verbouwing. Vervolg met dweilen voor een extra schone vloer.

Grootte van de Ruimte Gemiddelde Kosten voor Opleveringsschoonmaak
Appartement van 50 m² €500 – €1,000
Appartement van 100 m² €1,000 – €2,000
Vrijstaande woning van 150 m² €1,500 – €3,000

De kosten voor de schoonmaak na de verbouwing hangen af van de ruimte en het vuil. Meestal kost het €10 – €20 per vierkante meter. Vraag bij meerdere schoonmaakbedrijven offertes op voor de beste prijs.

Ons schoonmaakbedrijf is bekwaam in het opruimen na bouwwerkzaamheden. Ze hebben de juiste apparatuur en kennis om grondig schoon te maken. Of je één kamer wilt doen of het hele huis, ze staan voor je klaar. Met hun expertise kunnen ze snel en goed werken, zodat jouw huis snel weer fris is.

Reinigen van de Badkamer

Na een verbouwing of renovatie is het belangrijk om de badkamer goed schoon te maken. De badkamer wordt vaak gebruikt en moet dus regelmatig worden schoongemaakt. Hier zijn een paar handige tips om de badkamer fris en schoon te houden.

1. Wekelijkse Grote Schoonmaakbeurt

Elke week zou je de badkamer goed moeten schoonmaken. Dit betekent dat je alles schoonmaakt, van het bad tot de kranen.

2. Reinigen van Oppervlakken

Gebruik de juiste reiniger en spuit het op de wastafel, douche en toilet. Laat het even zitten en veeg het dan weg met een doek. Begin bij het toilet en eindig bij de wastafel. Vergeet niet de kranen goed te poetsen.

3. Vloerreiniging

Na de oppervlakken is de vloer aan de beurt. Dweil deze zorgvuldig om alles schoon te krijgen. Laat de vloer daarna goed drogen om veilig te kunnen lopen.

4. Specifieke Materialen

Let op wat voor materiaal er in de badkamer ligt. Hout en natuursteen hebben bijvoorbeeld speciale zorg nodig. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen en vermijd schadelijke stoffen.

5. Voorkomen van Kalkaanslag

Je kunt kalkaanslag voorkomen door kwaliteitsglas te gebruiken. Maak kranen en douchekoppen droog na het douchen. Een waterontharder kan helpen om kalkaanslag op glas te verminderen.

Het is slim om regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden. Ventileren is belangrijk om schimmel tegen te gaan. Kijk wat voor materialen de badkamer heeft om de beste schoonmaakmethode te kiezen.

Schoonmaken na renovatie

Advies Onderhoud
Een badkamer heeft een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar. Natuurlijke materialen zoals onbehandeld hout vereisen speciaal onderhoud in de badkamer.
Het reinigen van het bad, douche en wastafels inclusief kranen kan wekelijks plaatsvinden. Natuursteen, steeds vaker gebruikt, is zeer gevoelig voor vlekken en kringen en moet goed worden onderhouden.
Het toilet behoeft wekelijks schoonmaken om bacteriën te bestrijden. Specifieke schoonmaakmethoden worden aanbevolen voor verschillende soorten tegels en voegen, afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt.

Schoonmaken van de Keuken

De keuken is een belangrijk deel van je huis. Na een verbouwing moet je extra goed poetsen. Met de juiste aanpak wordt je keuken weer helemaal schoon en hygiënisch. Hieronder vind je een paar stappen om te volgen:

1. Opruimen en Organiseren

Zorg eerst dat de keuken vrij is van losse spullen. Laad de vaatwasser en berg keukengerei op. Een leeg aanrecht maakt schoonmaken makkelijker.

2. Reinigen van het Aanrecht en het Fornuis

Maak met een schuursponsje of een doekje het aanrecht en fornuis schoon. Verwijder etensresten en vet. Gebruik bij hardnekkige vlekken een mild schoonmaakmiddel. Vergeet ook de spoelbak niet.

3. Schoonmaken van Keukenkasten en Apparatuur

Reinig binnen- en buitenkant van de kasten. Haal alles uit de kasten, maak ze leeg en maak de planken schoon. Poets de deur- en ladeknoppen. Vergeet de magnetron, oven, koelkast, en andere apparatuur niet.

4. Schoonmaken van de Vloer en Oppervlakken

Maak nu de vloer en andere oppervlakten schoon. Veeg en stofzuig om stof en kruimels weg te halen. Dweil de vloer als die vies is. Vergeet wanden, deuren, en ramen niet af te nemen.

Zo maak je je keuken na de verbouwing grondig schoon. Je frisse en schone keukenruimte wacht weer op je! Is de klus toch te groot? Denk dan aan een professioneel schoonmaakbedrijf die je kan helpen.

Schoonmaakbedrijf All Clean Informatie
Aantal medewerkers 75
Prijs schoonmaak na verbouwing/renovatie Vanaf €475,-
Ervaring Sinds 1990
Specialisatie Grondige schoonmaak na verbouwingen en renovaties

Na een verbouwing moet je keuken echt goed schoon zijn. Alle oppervlakken, kasten, en apparatuur dien je te reinigen. All Clean helpt je hier graag bij. Dit schoonmaakbedrijf heeft veel ervaring. Ze werken met veilige producten en doen hun werk snel. All Clean denkt ook aan de kosten. Je keuken wordt met hen weer helemaal spic en span.

Schoonmaken van de Woonkamer

Na de verbouwing is het tijd om de woonkamer schoon en fris te maken. Het zorgt ervoor dat de ruimte weer stofvrij en prettig is. We geven je tips hoe je dit snel en goed kunt doen.

Begin met het opruimen van alle losse spullen in de kamer. Leg alles weer op hun plek. Dit maakt de kamer meteen overzichtelijker.

Schoonmaakbedrijf na verbouwing

Stof alle oppervlakken in de kamer af met een microvezeldoek. Vergeet de meubels en vensterbanken niet. Zorg dat je systematisch werkt en niets overslaat.

De vloer schoonmaken start met stofzuigen. Vergeet hoekjes en moeilijke plekken niet. Zorg dat alle stof en vuil weg zijn.

Soort vloer Onderhoud
Houten vloeren Af en toe in de olie zetten en regelmatig stofzuigen en dweilen.
PVC vloeren Gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek of dweil.
Tegelvloeren Reinigen met een geschikt schoonmaakmiddel en regelmatig voegen controleren en herstellen.

Vergeet geen enkel detail bij de schoonmaak. Kijk de gordijnen na en maak de ramen schoon. Zo krijg je ook binnen een frisse start.

Heb je een tapijt in de woonkamer? Vergeet niet om die ook grondig te stofzuigen. Overweeg dan om een specialist in te schakelen voor dieptereiniging.

Een schoonmaakbedrijf kan je ook helpen bij deze taak. Het professionele schoonmaakbedrijf zorgt dan voor een complete reiniging. Just Clean Bedrijfsdiensten is zo’n betrouwbaar bedrijf dat topkwaliteit levert.

Met deze eenvoudige stappen kan je woonkamer na een renovatie snel op orde zijn. Een schone kamer is altijd uitnodigend en fijn om in te leven. Het geeft ook een goed gevoel om te genieten van je vernieuwde ruimte.

Extra Schoonmaakklussen na een Verbouwing

Na de verbouwing zijn er extra stappen nodig om echt schoon te maken. Denk aan het wassen van ramen. Ook het reinigen van de bank en het tv-scherm is belangrijk. Daarbij moet je de vloeren goed schoonmaken. Het is slim om professionele hulp in te schakelen. Zij weten hoe ze bouwafval moeten aanpakken. Ze zorgen voor een diepgaande reiniging van de ruimte.

Klus Kosten
Wassen van ramen €10 per raam
Schoonmaken van de bank €25 per uur
Reinigen van het tv-scherm €15 per uur
Grondig schoonmaken van vloeren €20 – €30 per uur

Professionele schoonmakers nemen deze extra taken serieus. Ze werken grondig en snel. Ze beschikken over de beste spullen en kennis. Zo ben jij verzekerd van een perfect schoon huis zonder zelf veel tijd kwijt te zijn.

Bij Blinck zijn we experts in schoonmaken na renovaties, al meer dan 60 jaar. We bieden veel services, waaronder ramen lappen, meubels reinigen en vloeren schrobben. Ons team is specifiek getraind voor deze klussen. Ze werken professioneel en doeltreffend.

Bouw opruimen

Wij nemen ook het opruimen van bouwafval op ons. We halen al het afval weg en zorgen voor een schone ruimte. Daarnaast reinigen we bouwketen wekelijks. Dit bevordert de veiligheid en sfeer voor de werknemers.

Tips van Mensen met een Schoon Huis

Mensen met een schoon huis hebben handige methoden. Deze helpen om je huis netjes te houden, ook na een verbouwing.

Direct schoonmaken

Zij maken vlekken meteen schoon. Dit voorkomt dat het vuil zich ophoopt en hardnekkig wordt.

Minimaliseer rommel

Houd je huis opgeruimd. Bewaar alleen wat je echt nodig hebt. Dit voorkomt stof en vuil op overbodige spullen.

Leg vuile was meteen in de wasmand

Stop vuile was direct in de wasmand. Zo blijft je huis netjes en voorkom je verspreiding van vuil.

Opmaken van het bed

Een opgemaakt bed oogt schoner. Doe dit elke dag, zodat je thuiskomt in een opgeruimde slaapkamer.

Schoonmaken tijdens het koken

Maak al schoon tijdens het koken. Even snel het aanrecht afnemen voorkomt ophoping van vet en vuil.

“Door deze simpele gewoonten toe te passen, blijft jouw huis na een verbouwing schoon.”

Meer tips nodig? Kijk dan op homify.nlSchoonmaken na verbouwing

Ruimte Tijd
Slaapkamer 10 minuten
Badkamer 9 minuten
Keuken 12 minuten
Woonkamer 15 minuten

Bron: homify.nl

Efficiënt Schoonmaken: Een Systeem

Een goede schoonmaak na de verbouwing begint met een systeem. Door georganiseerd te werken, bespaar je veel tijd. Volg deze stappen om snel en slim schoon te maken:

 1. Begin met het stofvrij maken van zachte meubels en vloeren. Gebruik een sterke stofzuiger. Denk eraan om verborgen plekken schoon te maken. Zo verbeter je de luchtkwaliteit.
 2. Stof dan de plafonds en muren af. Gebruik een droge doek of plumeau. Zo blijven nieuwe oppervlakten schoon.
 3. Maak nu alle harde oppervlaktes schoon. Werk van boven naar beneden. Gebruik water of mild schoonmaakmiddel. Vergeet niet om ook decoraties en lichten schoon te maken.
 4. Veeg als laatste de stof van alle vlakke oppervlakken. Zoals vensterbanken en deurknoppen. Gebruik een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat alles er weer fris uitziet.

Controleer na het schoonmaken ook de ventilatie. Dit helpt stof in de lucht te verminderen. Zorg dat de ventilatie schoon is en goed werkt.

Volg deze stappen om na een verbouwing efficiënt schoon te maken. Vergeet niet om elk detail aan te pakken. Denk ook aan professionele hulp voor een diepe reiniging.

Opruimen bouwafval

Voetnoten:

 1. Interieurbouw & Schrijnwerk, “4 tips voor het verwijderen van stof na een renovatie,” https://www.interieurbouwenschrijnwerk.be/artikel/4-tips-voor-het-verwijderen-van-stof-na-een-renovatie

Van Boven naar Beneden Werken

Begin altijd hoog en werk naar beneden als je een ruimte na een verbouwing poetst. Reinig eerst de hoogste plekken, zoals het plafond. Zo voorkom je dat stof opnieuw op lagere plekken valt. Dit helpt tijd en moeite te besparen.

Reinig na het plafond de rest van de kamer. Poets de meubels, vensterbanken en de vloer goed schoon. Op die manier werk je systematisch van boven naar beneden en raak je alle plekken in de ruimte.

Deze aanpak is slim omdat je niet dubbel hoeft te poetsen. Je werkt georganiseerd en laat geen plekje over. Het zorgt ervoor dat je snel en grondig poetst.

Het Juiste Gereedschap Gebruiken

Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap hebt om efficiënt schoon te maken. Met de juiste tools ben je sneller en effectiever. We geven tips over welke gereedschappen handig zijn na een verbouwing:

 • Een stofzuiger: Kies een stofzuiger met power voor stof en vuil. Het moet verschillende oppervlakken aankunnen.
 • Een hamer: Een hamer helpt bij opruimen en herstelwerk na de verbouwing.
 • Een caulk gun: Voor het dichten van kieren en afmaken van werkzaamheden.
 • Een meetlint: Onmisbaar voor precieze metingen bij nieuwe meubels of decoratie ophangen.

Gereedschappen zijn cruciaal voor een snelle en effectieve schoonmaak na de verbouwing. Goed gereedschap leidt tot betere resultaten en voorkomt beschadiging. Houd je gereedschap ook schoon. Vies gereedschap kan vlekken maken op oppervlakken.

Proactief Handelen

Om je huis netjes te houden, moet je proactief zijn. Dat betekent problemen meteen aanpakken. Zo voorkom je vlekken en vuil. Enkele eenvoudige gewoonten helpen hierbij.

 1. Schoonmaken na gebruik: Reinig je magnetron direct na gebruik. Zo blijven er geen etensresten aangebakt zitten.
 2. Geen vuile was laten slingeren: Doe vuile was meteen in de wasmand. Dit voorkomt dat het op de vloer of ergens anders belandt en het huis rommelig maakt.
 3. Douchewanden en -deuren drogen: Droog de douchewanden en -deuren af na het douchen. Dit houdt kalk en vlekken weg.

Als je proactief bent, hoeft schoonmaken niet veel tijd te kosten. Het zorgt ervoor dat vuil en vlekken niet overheersen. Zo ontsnap je aan het zware werk van vlekken weghalen.

“Een opgeruimd en schoon huis begint bij proactief handelen. Voorkomen is beter dan genezen, en dit geldt zeker bij schoonmaken.”

Op die manier geniet je van een altijd schoon en fris huis. Proactief zijn verbetert de hygiëne en schoonheid van je huis. Het maakt de leefomgeving ook aangenamer.

Conclusie

Schoonmaken na een verbouwing lijkt moeilijk, maar het kan snel gedaan worden. Volg een systeem en begin van bovenaf. Gebruik het juiste gereedschap om stof effectief te verwijderen.

Als het lastig is, overweeg dan om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen, bijvoorbeeld Van Weenen Bouwbedrijf. Zij weten hoe ze grondig moeten schoonmaken na een verbouwing.

Er zijn verschillende manieren om een verbouwing te betalen. Je kunt denken aan een hypotheek, lening, sparen of hulp van anderen. Het is slim om vooraf te bepalen hoeveel je wilt uitgeven en wat je kunt betalen.

Zorg voor een goede planning voor je aan de slag gaat. Ook het kiezen van de juiste aannemer is cruciaal. Kijk of je met energiebesparende maatregelen je huis groener en goedkoper kunt maken. Vraag altijd advies aan deskundigen.

Bij de oplevering is het dan belangrijk om alles goed te checken. Kijk of het werk voldoet aan het contract. Let op of alles schoon en netjes is en of je alle documenten hebt. Met deze stappen maak je het schoonmaken efficiënt en hou je meer tijd over.

FAQ

Wat zijn enkele tips voor het schoonmaken na een verbouwing?

Na een verbouwing is het belangrijk om alles op te ruimen. Zorg dat de ruimte leeg is. Verzamel dan alle schoonmaakspullen en begin bovenaan met schoonmaken.

Hoe maak je de slaapkamers schoon na een verbouwing?

Eerst haal je alle losse spullen weg en het beddengoed eraf. Breng dan het vuile wasgoed naar de wasmachine. Stof alles af en dweil de vloer.

Wat is de beste manier om de badkamer schoon te maken na een verbouwing?

Spuit reiniger op de belangrijkste plekken in de badkamer. Laat het even zitten en maak dan schoon. Vergeet de vloer niet.

Hoe maak je de keuken schoon na een verbouwing?

Ruim alles op en zet de vaatwasser aan. Maak het aanrecht en het fornuis schoon. En vergeet de vloer niet te stofzuigen en dweilen.

Hoe maak je de woonkamer schoon na een verbouwing?

Verzamel en zet de spullen terug op hun plek. Stof alle oppervlakken af. Vergeet niet de vloer te stofzuigen en eventueel te dweilen.

Welke extra schoonmaakklussen moeten worden uitgevoerd na een verbouwing?

Extra klussen zijn onder meer het wassen van ramen en het reinigen van de bank. Vergeet ook niet het tv-scherm en de vloeren goed schoon te maken.

Wat zijn enkele tips van mensen met een schoon huis?

Mensen met een schoon huis wissen vlekken meteen. Ze ruimen hun huis regelmatig op. En ze houden hun vuile was bij, onder andere.

Hoe kun je efficiënt schoonmaken?

Efficiënt schoonmaken begint met een goed systeem. Maak kamer voor kamer schoon. Deel de taken op in stukjes en stel een tijdslimiet voor jezelf.

Wat is de beste manier om stof en vuil te voorkomen tijdens het schoonmaken?

Stof en vuil voorkom je door van boven naar beneden te werken. Begin bij het plafond. Zo valt al het vuil naar beneden en kun je dit gelijk opruimen.

Welk gereedschap is het beste om efficiënt schoon te maken?

Voor efficiënt schoonmaken heb je handige hulpmiddelen nodig. Denk aan mandjes en een goede stofzuiger. Zo houd je alles netjes en is klus snel geklaard.

Wat zijn enkele proactieve maatregelen om het huis schoon te houden?

Om je huis schoon te houden, moet je direct optreden bij vlekken en vuil. Maak bijvoorbeeld gelijk de magnetron schoon na gebruik. Laat ook geen vuile was rondslingeren.

Hoe kun je snel en efficiënt schoonmaken na een verbouwing?

Om snel en goed schoon te maken na een verbouwing, volg een vast plan. Begin van boven en werk naar beneden. Zorg voor goed gereedschap en overweeg hulp van een professioneel bedrijf.

Recent Posts