Hoe kan ik mijn douchekop schoonmaken?


Iets wat soms wordt vergeten is je douchekop schoon te maken.

Niet alleen is dit lekker fris, maar het kan je ook een betere straal water geven.

Daarom hieronder jouw tips voor de douchekop schoonmaken.

Dubbel pret van je douchekop schoonmaken

Het is tijd om dat gedruppel in je douche te veranderen in een waterval! Als je douchekop verstopt is door minerale afzettingen en bedekt met zeepdrek, ben je op de juiste plaats om te leren hoe je hem kunt schoonmaken. Volg deze douchekop reinigingstips om weer van de pracht van hoge waterdruk te genieten.

Badkamer schoonmaken: Gebruik mijn 10 stappenplan, en je hebt in 15 minuten een heerlijk schone badkamer.

Verstopte douchekop? Dat kun je verhelpen!

We hebben twee beproefde methoden om een vuile en verstopte douchekop schoon te maken. De eerste methode is eenvoudiger en vereist geen gereedschap of demontage; de tweede methode is ingewikkelder maar levert betere resultaten op.

Hoe maak je een douchekop schoon zonder hem te demonteren

 1. Pak een stevige plastic zak die groot genoeg is om over de douchekop te passen.
 2. Plaats de zak om de douchekop, en vul hem met witte of appelciderazijn terwijl je hem op zijn plaats houdt.
 3. Gebruik een elastiekje, plakband of een kabelbinder om de zak rond de kop vast te maken, en zorg ervoor dat de kop helemaal ondergedompeld is in de azijn.
 4. Laat de kop minstens 12 uur in de azijn weken. (Laat messing, goud of nikkel gecoate douchekoppen alleen 30 minuten weken.)
 5. Als de douchekop geweekt heeft, verwijder je de zak en giet je de azijn in de afvoer. Zet de douche aan, en laat warm water door de kop lopen om eventuele losse mineraalafzettingen te verwijderen. Gebruik een tandenstoker en een oude tandenborstel om de waterpoorten te schrobben en vastzittende aanslag weg te kloppen.

Een douchekop schoonmaken door hem te verwijderen

 1. Gebruik een verstelbare halve maan sleutel om de douchekop voorzichtig van de douchearm los te schroeven. Pak het uiteinde van de sleutel vast voor meer hefboomkracht. Wees voorzichtig – dit zou niet veel kracht moeten kosten. Als je moeite hebt om de douchekop los te draaien, doop dan een oude tandenborstel in azijn en schrob de schroefdraad van de douchearm om de minerale afzettingen op te lossen.
 2. Als de douchekop eenmaal vrij is, dompel je hem onder in een kom gevuld met 50/50 heet water en witte of appelciderazijn.
 3. Laat dit tot 12 uur weken. (Als de douchekop geplateerd is met messing, nikkel of goud, laat je hem in stappen van 30 minuten weken; langdurige blootstelling aan azijn kan de plating beschadigen.)
 4. Als de douchekop geweekt is, haal je hem uit de azijn om hem een minuut of twee te laten afdruipen. Om lekken te voorkomen geef je de schroefdraden van de douchearm ongeveer 12 wikkels teflontape (ook bekend als “loodgieterstape”). Teflon tape dicht de spleten tussen de schroefdraden af om lekken te voorkomen.
  Schroef de douchekop vast tot hij handvast zit; geef hem dan nog een halve draai met de sleutel.
 5. Zet het water aan. Als de kop lekt, geef je hem nog een kwart slag met de sleutel. Lekt het nog steeds? Dan heb je waarschijnlijk een nieuwe rubberen pakking nodig, die je in de plaatselijke bouwmarkt kunt kopen.

Recent Posts