Hoe kan ik perfect mijn WC schoonmaken?


Niet het allerleukste klusje: je wc schoonmaken.

Maar misschien wel het belangrijkste. Het beste is dit regelmatig te doen.

Op deze manier kan je ook snel en makkelijk je wc schoon blijven houden.

Badkamer schoonmaken: Gebruik mijn 10 stappenplan, en je hebt in 15 minuten een heerlijk schone badkamer.

Makkelijk en snel je WC schoonmaken

Maak je toilet schoon zodat het geschikt is voor royalty’s. Ze noemen het immers een “porseleinen troon”! Volg deze vijf stappen voor het schoonmaken van vuile toiletpotten om toiletkringen, vlekken en vieze geurtjes te verwijderen – snel en efficiënt!

 1. Begin met toiletreiniger op de pot aan te brengen, en laat het even intrekken. Als je azijn in plaats van toiletreiniger gebruikt, giet je gewoon een kopje in de kom. Spatel het schoonmaakmiddel snel rond de kom met een borstel.
 2. Terwijl de reiniger intrekt, spuit je de buitenkant van het toilet in met een universeel desinfecterend middel. Als het toilet extra vuil is, veeg het dan eerst af met papieren handdoekjes en gooi ze in de vuilnisbak.
 3. Gebruik vervolgens een schrobspons om de buitenkant van het toilet schoon te maken. Besteed ondertussen ook aandacht aan de onderkant en de vloer rond het toilet. Als je een modern toilet hebt met een snelkoppelbare toiletbril, verwijder dan de zitting en maak hem apart schoon.
 4. Als de buitenkant schoon is, gebruik je een toiletborstel om de pot schoon te maken. Als je hardwaterkringen of vlekken hebt, gebruik dan een puimsteen om die te verwijderen.
 5. Ken je het gebied onder de rand waar het water naar buiten stroomt? Omdat dit uit het zicht is, schrobben veel mensen het niet. Negeer dit gebied niet! Gebruik je borstel of spons om de onderkant van de rand schoon te maken.

De beste manier om een toilet schoon te maken

We begrijpen het. Het is een toilet. Niet veel mensen vinden het leuk om toiletten schoon te maken. Maar zoals de meeste huishoudelijke zorg, zal het regelmatig schoonmaken van je toilet het proces de volgende keer nog gemakkelijker maken. Regelmatig het toilet schoonmaken verwijdert ook schadelijke bacteriën en lelijke mineraal- of vuilafzettingen. Met meer dan 30 jaar ervaring in het schrobben van toiletten hebben de profs van ontdekt dat de beste manier om een toilet schoon te maken snel en efficiënt is. Om dat te doen, moet je altijd de juiste benodigdheden bij de hand hebben.

Benodigdheden voor het schoonmaken van het toilet

Bewaar deze benodigdheden in een mand of emmer om ze te scheiden van de rest van je schoonmaakspullen. Het is geen goed idee om de gootsteen schoon te maken met de toiletspons of de afwas te doen met dezelfde rubberen handschoenen.

 • Waterdichte rubberen handschoenen
 • Schrobsponsje
 • Toiletreiniger of azijn
 • Toiletborstel
 • Spray voor ontsmettingsmiddelen voor alle doeleinden
 • Doek of handdoek
 • Puimsteen
 • Papieren handdoeken

De watertank van je toilet schoonmaken

Vergeet het waterreservoir niet! Verwijder het deksel en neem een kijkje binnenin. Als je minerale aanslag of smurrie ziet, giet dan vier kopjes azijn in de tank. Laat dit tot een uur intrekken. Draai vervolgens het water naar je toilet dicht en spoel het toilet door. Hierdoor loopt de tank leeg. Gebruik een spons of toiletborstel om de wanden van de tank te schrobben terwijl de tank leeg is. Zet het water weer aan, laat de tank vollopen, en spoel het toilet een paar keer door om de tank uit te spoelen.

Recent Posts