Hoe kan ik een bad schoonmaken?


Een bad schoonmaken kan een fijne klus zijn. Dit omdat het resultaat mooi en blinkend kan zijn.

 

Hoe vaak moet je je bad schoonmaken voor een sprankelende hygiëne?

Als je een bad hebt, is het belangrijk om te weten hoe vaak je het moet schoonmaken om een optimale hygiëne te behouden. In dit artikel zullen we je voorzien van nuttige tips en richtlijnen om ervoor te zorgen dat je bad altijd sprankelend schoon is. We zullen je laten zien welke stappen je moet nemen, welke producten je kunt gebruiken en hoe je moeilijke vlekken kunt verwijderen. Laten we meteen beginnen!

De frequentie van het schoonmaken van je bad

Om te bepalen hoe vaak je je bad moet schoonmaken, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals het gebruik, de waterkwaliteit en de algemene hygiëne in je huis. Over het algemeen wordt aanbevolen om je bad wekelijks schoon te maken om de opbouw van zeepresten, mineralen en bacteriën te voorkomen. Dit helpt om een frisse en schone omgeving te behouden voor jou en je gezin.

Stapsgewijze gids voor het schoonmaken van je bad

 1. Verwijder alles uit het bad: Voordat je begint met schoonmaken, zorg ervoor dat er geen shampooflessen, zeepresten of andere voorwerpen in het bad liggen. Dit geeft je de ruimte om grondig te reinigen.
 2. Spoel het bad grondig af: Gebruik warm water om het bad grondig af te spoelen. Dit helpt om oppervlakkig vuil en stof te verwijderen voordat je verder gaat met het schoonmaakproces.
 3. Reinig het bad met een mild schoonmaakmiddel: Kies een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor jouw badoppervlak. Breng het schoonmaakmiddel aan op een zachte spons of doek en reinig het bad grondig. Vergeet niet om de moeilijk bereikbare plekken, zoals de hoeken en de afvoer, niet over te slaan.
 4. Spoel opnieuw af: Spoel het bad opnieuw grondig af met warm water om alle schoonmaakmiddelresten te verwijderen.
 5. Behandel hardnekkige vlekken: Als je te maken hebt met hardnekkige vlekken, zoals kalkaanslag, kun je een speciaal reinigingsproduct gebruiken dat geschikt is voor jouw badoppervlak. Volg de instructies op de verpakking zorgvuldig en zorg ervoor dat je het product grondig afspoelt na gebruik.
 6. Droog het bad af: Gebruik een schone, droge doek om het bad af te drogen en eventuele waterdruppels te verwijderen. Dit helpt om vlekken en strepen te voorkomen en geeft je bad een glanzende afwerking.

Tips voor het behoud van een schoon bad

Nu je weet hoe je je bad grondig kunt reinigen, zijn hier een paar tips om ervoor te zorgen dat het schoon blijft tussen de schoonmaakbeurten door:

 1. Spoel na elk gebruik: Spoel het bad na elk gebruik af met warm water om zeepresten en vuil te verwijderen. Dit voorkomt opbouw van vlekken en zorgt ervoor dat je bad langer schoon blijft.
 2. Gebruik badmatten: Plaats badmatten op de bodem van je bad om krassen te voorkomen en om te voorkomen dat vuil en vuil zich ophopen. Zorg ervoor dat je de badmatten regelmatig reinigt om schimmel en bacteriën te voorkomen.
 3. Vermijd schurende reinigingsmiddelen: Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of harde borstels op je bad, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor milde schoonmaakmiddelen en zachte sponzen of doeken.
 4. Ventileer de badkamer: Zorg voor een goede ventilatie in de badkamer om vochtigheid en schimmelgroei te verminderen. Open ramen of gebruik een ventilator om de luchtstroom te bevorderen.
 5. Regelmatig onderhoud: Voer regelmatig onderhoud uit aan je bad om problemen te voorkomen. Controleer de kitnaden, afvoer en waterkranen op eventuele lekkages of schade en repareer deze indien nodig.

Samenvatting

Een schoon bad is essentieel voor een hygiënische en ontspannende badervaring. Door regelmatig schoon te maken en de juiste onderhoudsroutines te volgen, kun je ervoor zorgen dat je bad altijd sprankelend schoon is. Vergeet niet om mild schoonmaakmiddel te gebruiken, hardnekkige vlekken aan te pakken en het bad grondig af te spoelen. Met deze tips en richtlijnen kun je je bad in optimale conditie houden en genieten van een frisse en schone omgeving in je badkamer.

Nu in 15 minuten je bad schoon!

Ik leg je stap voor stap uit hoe je jouw bad weer helemaal schoon kan maken.

Badkamer schoonmaken: Gebruik mijn 10 stappenplan, en je hebt in 15 minuten een heerlijk schone badkamer.

Wie wil er nu een ontspannend bad nemen in een vuile badkuip? Niemand. Een vuil bad negeren maakt het alleen maar moeilijker om het schoon te maken. Een regelmatige schoonmaak routine voor je badkuip kan van een halfjaarlijkse klus van een uur elke maand een snelle en eenvoudige klus van 10 minuten maken. Door zeepuitschot uit je bad te verwijderen blijven ook je voegen en glas langer schoon.

Hoe maak je een badkuip schoon in 15 minuten

 1. Vul een emmer met heet water, en giet het water over het hele bad.
 2. Strooi zuiveringszout over alle kuipoppervlakken. Gebruik voor extra vuile kuipen in plaats daarvan kuip-en-tegelreiniger.
 3. Vul je emmer met een halve liter heet water en twee eetlepels afwasmiddel.
 4. Doop een schrobspons of een stugge nylon borstel in de emmer, en schrob alle badoppervlakken.
 5. Gebruik de emmer om de spons of borstel regelmatig uit te spoelen en om het zeepwater in het bad over te brengen.
 6. Strooi bij het schoonmaken van bijzonder vuile badkuipen of vlekken zuiveringszout direct op de spons of borstel nadat je die in je emmeroplossing hebt gedompeld, en schrob hard.
 7. Als je tevreden bent en de kuip er schoon uitziet, gebruik je de badhandspuit of de emmer om de kuip na te spoelen.
 8. Sluit af door de badkraan, afvoer en handgrepen op te poetsen met een schone, droge doek.

Hoe een badkuip diep reinigen?

Zit er schimmel of meeldauw in je badkuip? Zo ja, begin dan de reiniging van je badkuip door een spuitfles te vullen met heet water en vier eetlepels bleekmiddel. Spuit deze oplossing op de aangetaste plekken, en laat het even intrekken. Terwijl het bleekmiddel intrekt, strooi je baksoda over het hele bad. Ga verder met stap drie zoals hierboven beschreven.

Waarmee maak je een badkuip schoon?

Deze benodigdheden zijn alles wat je nodig hebt om je badkuip glanzend en schoon te krijgen!

 • Schone emmer
 • Afwasmiddel
 • Schrobborstel
 • Doek of handdoek
 • Spons
 • Baking soda
 • Bad- en tegelreiniger (optioneel)
 • Spuitfles en bleekmiddel (alleen voor schimmel en meeldauw)

5 Extra opties voor het schoonmaken van je badkamer

 1. Als je ook de douchewandtegels schoonmaakt, bewaar dan het bad voor het laatst.
 2. Een bad schoonmaken hoeft niet pijnlijk te zijn. Maak een kussentje voor je knieën door een handdoek in de lengte een paar keer op te vouwen.
 3. Trage afvoer? Strooi vier eetlepels zuiveringszout in de afvoer, gevolgd door twee kopjes azijn. Zodra het borrelen ophoudt, spoel je de afvoer door met kokend water.
 4. Hardnekkige vlek? Maak een pasta van zuiveringszout en water. Breng dit op de vlek aan, en laat het een paar uur intrekken. Veeg de pasta weg als hij droog is.
 5. Houd je badafvoer schoon en helder met een afvoervanger van gaas.

 

 

Recent Posts