Hoe kan ik douchetegels schoonmaken?


In een badkamer kunnen erg veel tegels zijn. Dit hoort er bij!

Maar je badkamer netjes houden hoort er ook bij šŸ™‚

Je douchetegels schoonmaken is daarom erg belangrijk.

Wil je weten hoe het makkelijk moet? Ik Leg het uit.

De tips en trucs voor je douchetegels schoonmaken

Tegelvloeren mogen dan duurzaam zijn en een makkie om te onderhouden, maar zand en gruis kunnen hun enige nadeel zijn. Als het niet verwijderd wordt, kan het krassen op het oppervlak veroorzaken. Als je je tegelvloeren niet schoonmaakt, kunnen ze blijvende schade oplopen. Bovendien kunnen vuile tegels een verder schone kamer er vuil uit laten zien, vooral omdat het voegsel na verloop van tijd donkerder wordt naarmate het vuil absorbeert.

Badkamer schoonmaken: Gebruik mijn 10 stappenplan, en je hebt in 15 minuten een heerlijk schone badkamer.

Hoe maak je keramische tegelvloeren schoon

Verwijder, voor je begint, alle schoenen, vloerkleden, meubels en alles wat je in de weg kan zitten terwijl je schoonmaakt. Volg dan deze stappen:

 1. Verwijder los vuil, zand en ander vuil met een stofzuiger of bezem.
 2. Gebruik een oude creditcard of een plastic plamuurmes om eventuele kleverige resten op de tegels te schrapen.
 3. Vul een emmer met heet water, een half kopje azijn en een halve eetlepel afwasmiddel. Gebruik niet te veel zeep, anders zullen de zeepresten je vloeren er dof uit laten zien.
 4. Spoel voor je gaat dweilen de mopkop uit onder heet stromend water om eventueel vuil van de laatste keer dat je hem gebruikte te verwijderen.
 5. Dweil de tegelvloeren met een sopje.
 6. Verwijder daarna alle zeepresten door te dweilen met gewoon heet water.
 7. Je kunt de vloer aan de lucht laten drogen, maar drogen met een schone doek of handdoek verwijdert nog meer vuil en voorkomt watervlekken.

Hoe keramisch tegelgruis schoonmaken

Je keramische tegelvloeren zien er maar zo goed uit als het voegsel dat ze bij elkaar houdt. Huiseigenaren kunnen bij bouwmarkten voegreinigingsmachines huren die met hete stoom het voegsel diep reinigen. Als je echter een doe-het-zelf methode wilt, wordt hieronder de beste manier om voegsel schoon te maken beschreven:

 1. Meng een emmer water met zuurstofbleekmiddel in poedervorm volgens de aanwijzingen op de fles. Deze effectieve soort bleekmiddel heeft een andere chemische samenstelling dan chloorbleekmiddel en is niet giftig en kleur-veilig. Je vindt het meestal in het schoonmaak gangpad in elke kruidenierswinkel of bouwmarkt.
 2. Breng je oplossing op de voegen aan met een spuitfles of een schrobborstel. Voor voegen die extra vuil zijn, gebruiken we liever beide methoden van aanbrengen.
 3. Laat de oplossing minstens 30 minuten op het voegsel zitten. Hoe langer je wacht, hoe beter. De zuurstofionen in de bleekoplossing blijven tot zes uur doorwerken.
 4. Als de bleekoplossing is ingetrokken, gebruik je een stijve nylon borstel of een oude tandenborstel om de voegen te schrobben. Schrob telkens een klein stukje van het voegsel, en dweil het vuile water op met een handdoek terwijl je gaat.
 5. Als alle voegen schoon zijn, spoel je de plek met zoet water, en droog je hem met een schone doek.
 6. Als je klaar bent en de vloer droog is, gebruik je een voegkit om het voegsel schoon te houden.

Je kunt het zuurstofbleekmiddel vervangen door een mengsel van witte azijn en ofwel citroensap of zuiveringszout, dat je waarschijnlijk al bij de hand hebt. Maar uit onze ervaring blijkt dat de bleekoplossing het minste schrobwerk vergt en het meest effectief is om vlekken te verwijderen.

 

Recent Posts