Hoe je kast te organiseren


Het vinden van de juiste kleren in je kast kan al snel een spelletje verstoppertje spelen worden. Als je merkt dat je in je kast aan het rommelen bent op zoek naar een outfit of een paar schoenen, dan is het tijd om je organisatiestrategie – of het gebrek daaraan – te heroverwegen! Zweep je kast in vorm met deze praktische en handige kast organisatie tips.

Tips voor kastorganisatie

Op zoek naar de beste manier om een kast te organiseren? Niet alle kasten zijn gelijk geschapen. Omdat ieders kast een andere indeling, grootte en draagkracht heeft, is elke kastorganisatie strategie anders. Laat deze tips je inspireren tot enkele andere creatieve kastoplossingen.

  • Gebruik opbergkratten die gestapeld kunnen worden om de verticale ruimte te benutten.
  • Installeer meer dan één kaststang om je hangruimte voor kleren te verdubbelen (of verdrievoudigen!).
  • Installeer haken aan kastdeuren of een schoenen organizer om verspilde ruimte te benutten.
  • Zie nooit de ruimte achter een kastdeur over het hoofd als de deur de hele tijd open blijft staan.

Ruim je kast op

Als je weinig ruimte hebt, gebruik de kast dan niet voor voorwerpen die er niet thuishoren. Hangt je winterjas naast je badpak? Creëer meer ruimte door kledingstukken van buiten het seizoen in bakken of plastic zakken op te bergen op zolder of in de kelder. Hetzelfde geldt voor laarzen en schoenen die seizoensgebonden zijn. Sportspullen, fotoalbums en elektronica horen in de garage, kelder of op zolder.

Het is een goed idee om minstens elk half jaar even de tijd te nemen om de voorwerpen in je kast die je niet meer wilt hebben op te ruimen en te doneren. Dit is een mooie manier om meer ruimte vrij te maken en plaats te maken voor een betere organisatie.

Opbergrekken voor je kast

Als je nog geen planken in je kast hebt, is dit een verstandige investering. Planken helpen je kleding te sorteren en te organiseren en rommel weg te werken. Planken kunnen zo eenvoudig zijn als een oude boekenkast of het gebruik van gipsplaat studs om beugels voor draadrekken op te hangen. Het gebruik van verticale plankenscheiders helpt om voorwerpen gestapeld en georganiseerd te houden. Knijperplank, die gewoonlijk gebruikt wordt om gereedschap in de garage te ordenen, kan ook gebruikt worden om handtassen, juwelen en meer aan haken te organiseren. Verf het in een kleur naar keuze, en hang het in de kast of achter de kastdeur. Manden die onder bestaande planken hangen zijn ook slimme ruimtebesparende oplossingen.

Hunkeren naar kleerhangers

Weinig plaats om kleren op te hangen? Overschakelen op dunnere plastic hangers kan kostbare ruimte scheppen op een kastroede. De keerzijde is dat de hangers niet zo duurzaam zijn, maar ze zijn tenminste minder duur dan dikke hangers. Gebruik je kleerhangers vaker voor een betere kamerorganisatie in het algemeen! De kleren ophangen die je die dag gedragen hebt is een moeilijke gewoonte om aan te wennen, maar de moeite waard. Als je je kleren nog steeds op een hoopje op de vloer vindt, installeer dan een paar haken ergens waar dat super handig is.

Recent Posts