Hoe maak je een plat scherm schoon?


Hoewel flatscreen TV’s optimale definitie bieden voor het best mogelijke kijken, en ze een fractie van de ruimte innemen die hun oudere tegenhangers innemen, vereisen ze wel specifieke zorg wat het schoonmaken betreft. Door de manier waarop deze schermen gemaakt zijn, kunnen sommige schoonmaakmiddelen en -procédés de pixels ruïneren en zwarte vlekken op het scherm achterlaten. Volg deze instructies om je flatscreen TV eenvoudig en veilig schoon te maken.

Hoe maak je een plat scherm schoon

  1. Zorg eerst dat het beeldscherm uit staat. Dat is niet alleen veiliger voor de elektronica, maar de vuile plekken zijn ook veel gemakkelijker te zien als het scherm donker is!
  2. Gebruik een stofdoek om voorzichtig alle aanslag op het scherm, de bovenkant van de TV en alle andere hoekjes en gaatjes waar zich stof verzameld kan hebben te verwijderen.
  3. Veeg het scherm voorzichtig schoon met een droge, zachte doek. We raden aan een pluisvrije microvezeldoek te gebruiken voor het schoonmaken van je TV. Probeer geen vlekken weg te spuiten! Te hard drukken op je scherm kan het ruïneren, dus voorzichtig zijn is echt belangrijk.
  4. Maak een schoonmaakmiddel door gelijke delen water en azijn door elkaar te mengen.
  5. Bevochtig de doek in de schoonmaakoplossing zodat hij net vochtig is, niet nat. Veeg met het doekje over het scherm, waarbij je de oplossing het werk laat doen om bijzonder vuile plekken schoon te maken, zodat je niet op het scherm hoeft te drukken.
  6. Veeg het scherm nog een laatste keer af met een droog microvezeldoekje om overtollige reinigingsvloeistof te verwijderen.

Recent Posts